PočetnaGradnjaPastoralKontakt

    Obavijest
Dobrodošao si gost u gospin zagrljaj!

Print PDFPlanovi

Iako smo, pod naslovom URAĐENO, spomenuli što je još preostalo uraditi, ovdje ćemo se ukratko osvrnuti što je u planu ove godine i kamo ćemo usmjeriti svoje snage.

1.    Oblaganjem tornja kamenom, pokrivanje  nadograđenog spoja crkve i tornja dur-aluminijem i uređenjem sjeverne fasade crkve. Nabrojani radovi bi trebali biti, uz pomoć Božju, izvedeni ove godine.


2.    Već smo spomenuli da su još jesenas odrađeni zemljani radovi budućeg park-placa,  zašto treba posebno zahvaliti „DOLOMIT-u“ i  „ČAGIĆ-u“ čiji su, bez naknade,  bageri i kamioni radili tri dana, kao i braći „Z - B Mihaljević koji su ustupili kamion, a ove godine bi ga trebali do Gospojine i završiti.
A da li će se to dogoditi, ovisi od donatora hoće li biti od riječi?

 
To su naši planovi za ovu godinu. Koliko ćemo u tome uspjeti to će, uza svu našu dobru volju, ovisit i o ljudima dobrog srca, kojima se ovaj put iskreno zahvaljujemo na svemu što su do sad za nas učinili i ponovno se preporučujemo.
ŽEV i ŽPV-e na sjednici krajem veljače, ove godine, je jednoglasno prihvatilo ponudu,  obložiti toranj kamenom, firme „A. G. KAMEN“ iz Širokog koja iznosi 30.000 KM i da se krene sa radovima čim dozvole vremenske prilike.
Također, na spomenutoj sjednici, se razgovaralo i o drugim spomenutim radovima te o financijama koje bi iznosile, sve skupa, preko 100.000 KM. Odlučeno je da se zamole župljani, i svi ljudi dobre volje, da se ovaj put više angažiraju, prema svojim mogućnostima, u prikupljanju sredstava, malo po malo, od sad do Gospojine. Išlo se za tim da se ne određuje koliko tko mora, nego koliko tko može i želi odvojiti, bilo da se radi o obitelji ili pojedincima koji zarađuju. Svakako, to se misli i na sve one koji su porijeklom s ovih prostora i bez čije pomoći mi ne bismo izgradili niti ovo dosad na čemu smo im i te kako zahvalni.
Akcija je krenula i svaki dar je dobro došao, bilo da ga darujete u župnom uredu ili na račun župe. HVALA!

Da su naši planovi vrlo ozbiljni a ne djetinji, jedna zgodica, iz fratarskog života,

Djeca se zabavljaju meljajući  nešto od blata. Fratar ih, prolazeći, upita:
-    Djeco, što to radite?
-    Gradimo crkvu – rekoše djeca.
-    A gdje vam je fratar?
-    Napravit ćemo i fratra, ako nam doteče blata.

Dragi prijatelji, fratra imamo ali nemamo dovoljno blata. Ako ga Vi imate i možete ga od srca žrtvovati???   Položite ga, bit ćemo Vam zahvalni, na ovaj račun župe:


INTESA  SANPAOLO  BANKA d. d. BOSNA I HERCEGOVINA
BROJ  RAČUNA   1549995000135198
ŽUPA UZNESENJA BLAŽNE DJEVICE MARIJE
                     SUHO  POLJE – KUPRES


IZ  INOZEMSTVA:

IBAN: BA 39  1549995000135198
SWIFT: UPBK BA 22
ŽUPA UZNESENJA BLAŽENE DJEVICE MARIJE
SUHO POLJE - KUPRES
© Župa Suho Polje Kupres 2019 - Dobrodošli!
Admin | Članci RSS | Pretraga | Kontakt