PočetnaGradnjaPastoralKontakt

    Obavijest
Dobrodošao si gost u gospin zagrljaj!

Print PDFUrađeno


Godine 1998. kopanjem temelja, započela je izgradnja  nove crkve, koja je samo za dvije godine, iako nedovršena, bila u uporabi. Nakon 8. godina, nastavljeni su radovi na konačnom uređenju crkve. U srpnju 2008. godine, rušenjem terasa, povezani su crkva i toranj. Ove godine se nastavljaju radovi na tornju i daljnjem uređenju crkve….. 

Od 2001. - 2005-te godine. sagrađena je nova župna kuća. Do konačnog uređenja ostali su još nedovršeni neki detalji te ulazna stubišta i trotoar.

Od 1-9. kolovoza 2003. godine u jugoistočnom dijelu crkvenog dvorišta sagrađen je novi vanjski oltar a 11. kolovoza ispred oltara postavljen je Gospin kip od bronce u prirodnoj veličini. Kip je djelo akademskog kipara i slikara Hrvoje Dumančića iz Zagreba, koji je porijeklom iz naše župe. Kip je dar  obitelji  Ivana (Kenedi) Patron i Dragice, rođene Duman,  iz Rastičeva.


vanjski oltarblagoslov kipa


Gospin kip

U lipnju 2005. godine započeli su radovi na izgradnji novog pastoralnog i kulturnog centra, „DOMA MLADIH.“ U rujnu, iste godine, zgrada je bila pod krovom, a dovršena, za uporabu, u kolovozu 2008. godine.


Dom mladih
Obitelji:  Zvonke, Vesne i Ivane Mihaljević iz Čepina darovali su 10. kolovoza 2007. godine Put križa župi Suho Polje, kojeg je, pod misom u devet sati na blagdan Velike Gospe, blagoslovio don Zdenko Perija, župnik na Rebru. Djelo od 14. postaja sa uskrsnućem je rad u drvetu umjetnika Mate Tijardovića iz Ernestinova.
 © Župa Suho Polje Kupres 2019 - Dobrodošli!
Admin | Članci RSS | Pretraga | Kontakt