PočetnaGradnjaPastoralKontakt

    Obavijest
Dobrodošao si gost u gospin zagrljaj!

Print PDFDogađanja u Župi


Najveći godišnji događaj u župi, ujedno i na Visoravni, jest svakako blagdan: VELIKE  GOSPE - 15. kolovoza – nebeska zaštitnica župe. Bez uveličavanja, može se reći da je to najbrojniji godišnji susret, na jednom mjestu, svih Kuprešaka. Proslava blagdana traje, sa trodnevnicama, četiri dana. Tom prigodom u Zloselima se  organizira  i turnir u malom nogometu.


Velika Gospa 2003.godina
Također, velik i važan godišnji događaju župi jest i blagdan TJELOVA. To je tradicionalni susret isudjelovanje, u tijelovskoj procesiji, sva tri puka na Suhom Polju.
Od proljeća do jeseni svake Mlade nedjelje, poslije podne, slavile su se svete mise u Ivinoj kapeli na Plazenici iznad Ratkovina. Budući da područje oko kapele još nije potpuno razminirano, a zbog sigurnosti vjernika, nije pametno, još uvijek, nastaviti sa tradicijom.
Na Markovdan, svake godine,započinjao je  blagoslov  polja na Glavici između Zlosela iStražbenice.  Kako je kapelica u ratu porušena, a još nije obnovljena,do daljnjeg mise se na taj dan slave u crkvi.


Prigodom proslave blagdana Velike Gospe, u Hrvatskom domu, 13. kolovoza 2003. godine obilježena je 130-ta obljetnica postojanja župe Suho Polje. Uz tu prigodu održan je simpozij o postanku, životu i značenju župe. Sudjelovalo je sedam predavača.
 © Župa Suho Polje Kupres 2019 - Dobrodošli!
Admin | Članci RSS | Pretraga | Kontakt