PočetnaGradnjaPastoralKontakt

    Obavijest
Dobrodošao si gost u gospin zagrljaj!

Print PDFPROMOCIJA DUHOVNIH ZVANJA U ŽUPI SUHO POLJE NA KUPRESU
Vijesti iz župe, 16. Ožujak 2019. 20:35

PROMOCIJA DUHOVNIH ZVANJA U ŽUPI SUHO POLJE NA KUPRESU

U nedjelju 10. ožujka 2019. bila je organizirana promocija duhovnih zvanja u prelijepoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na kupreškoj visoravni. 

Sveto misno slavlje u 11 sati predslavio je fra Danijel Rajić, duhovnik u sjemeništu i provincijski promotor duhovnih zvanja uz koncelebraciju fra Marka Jukića, župnika župe Suho Polje, a bend mladih „El Shaddai“ iz samostana svetog Ante sa Bistrika je animirao pjevanje i sviranje.

Fra Danijel je u propovijedi govorio o tome kako prepoznati volju Božju u svakodnevnom životu te kako se mladi koji osjećaju duhovni poziv trebaju osloboditi straha i reći „Evo me“ po uzoru na Gospu, svetog Franju i druge svece koji su oduševljeno i predano živjeli „Radosnu vijest“. 

Naglasio je da je duhovni poziv dar od Oca Nebeskog koji iz svoje vječne ljubavi poziva mlade da i danas hrabro krenu za Isusom u ljubavi i radosti.Na koncu svete mise ukratko je objasnio program franjevačke formacije u provinciji Bosni Srebrenoj koji je organiziran kroz odgojne institucije: Franjevačkog sjemeništa i postulature u Visokom, novicijata na Gorici u Livnu i filozofsko-teološkog studija na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu.

Novaci fra Tomislav Vidović iz Bugojna i fra Spomenko Hričak iz Banja Luke su radosno i vrlo zanimljivo posvjedočili o svom duhovnom pozivu.

Fra Tomislav je bio ministrant i nakon osnove škole je krenuo u sjemenište a fra Spomenko se na Božji poziv odazvao nakon završenog fakulteta i radnog iskustva. 

Župnik fra Marko se na koncu svete Mise zahvalio na slavljenoj sv. Misi i promociji te pozvao goste na ručak u župnom uredu upozorivši ih da se ne boje snažnog vjetra i bure s Kupresa koji je taj dan puhao jer je to samo „povjetarac“.

www.svetiantosarajevo.com


© Župa Suho Polje Kupres 2019 - Dobrodošli!
Admin | Članci RSS | Pretraga | Kontakt