PočetnaGradnjaPastoralKontakt

    Obavijest
Dobrodošao si gost u gospin zagrljaj!

Print PDFSVJEDOČANSTVO IZ TAME U SVJETLO NA KUPRESU
Vijesti iz župe, 28. Veljača 2019. 18:27

SVJEDOČANSTVO IZ TAMEU SVJETLO NA KUPRESU

 

Zajednica Cenacolo gostovala je, u srijedu 27. veljače 2019. godine, u srednjoj školi Kupres gdje su se okupili svi učenici i djelatnici škole. Okupilo se oko stotinjak učenika a svjedočanstva su davali cure, momci i roditelji Zajednice Cenacolo koji su svojim životom posvjedočili njihov put iz tame u svjetlo.

Učenici su bili vrlo zainteresirani za ovu temu pa su i postavljali razna pitanja na koje su odmah dobili odgovor.

 

Nakon svjedočanstva u srednjoj školi, zajednica Cenakolo došla je u župu Suho Polje i sudjelovala je na misi u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije. Misu je slavio župnik fra Marko u koncelebraciji s fra Velimirom Bagavcem župnim vikarom iz Drinovaca.

 

Nakon sv. Mise program smo nastavili u pastoralnom centru u dvorani Hrvatskog doma "fra Filip Kunić" gdje  je bila tribina za roditelje. Dvorana je bila puna. Okupilo se preko stotinu zainteresiranih.

 

U uvodu je sve nazočne pozdravio župnik fra Marko, zatim smo pogledali 20-minutni film o s. Elviri i osnivanju kuća, početku rada zajednice Cenakolo i djelovanje zajednica u svijetu.

Nakon filma poslušali smo svjedočanstva: obitelji Dragičević i Pavlović, cure i momci (Ivana, Rene, Lucija, Josip).

Izkaze svjedočanstava okupljeni su pozorno saslušalii nadamo se od sveg srca da će ova tribina donijeti ploda za sve obitelji upotrebi.

 

Na kraju razgovora i odgovora na pitanja slušatelja rodila se ideja da se organizira još jedna tribina o modernim ovisnostima: internet i kladionica.

 

Za sve one koji nisu bili u mogućnosti biti prisutni na tribini Kupreški radio je snimao tribinu i  intervju na kraju tribine.

 

Nakon dvosatnog druženja u dovrani zajdnica se okupila u župnom uredu na okrepu koju su pripremili članovi FSR-a i obit Bagarić.

 

Zajednica Cenakolo je poručila: "Bilo nam je drago gostovati na tribini u Kupresu i nadamo se ćemo se uskoro vidjeti.

Za sve informacije, za roditelje i ostale zainteresirane,  možete se obratiti u Međugorju u kući Cenakolo subotom u 13.30 sati ili na broj telefona 

063/ 891- 966 ženska kuća 

 063/ 891- 965 muška kuća

 063/321 -142  Dragićević"

                                                                                    © Župa Suho Polje Kupres 2019 - Dobrodošli!
Admin | Članci RSS | Pretraga | Kontakt